Thursday, 21 March 2013

Bila kerinduan - berdoalah dgn doa Nabi Yusuf As

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)


Nampaknya sudah berdebu belog Qa ni. Sorry ye sayang, I busy sangat tak sempat nak menjengokmu disini. He..he..he...(busy korean, busy telemovie, busy makan minum tidur jep)



Walaupun belog ni tak sehebat belog-belog femes seperti HanisZalika, Ben Asshari, Fatin Liyana dan lain2 tapi Qa sygkan belog ni... Even x de readers pom, Saya nak taip jugok. :p



oke! back to entri!
rindu ? ouh apa itu rindu?
jgn buat-buat tak tau ye semua!
rindu sinomin dgn mengingati seseorang.
rindu pada keluarga, adik beradik, pasangan, kawan2 dan sesiapan saja..

credit to : makcik google

Merapu pulak kita ni.
Actually Qa nak share something dgn readers!
Sharing is caring kan ?

Andaikata korang rindukan seseorang,
bolehlah korang berdoa dengan "DOA NABI YUSUF DIKALA RINDUKAN ZULAIKA"
Andai rindukan seseorang afdallah kita berdoa kepada Allah Swt.
Andai rindukan seseorang, amalkan ini, moga sidia yg kita rindui juga merasakan perasaan yang sama.

" Ya ALLAH, sampaikan salam rinduku kepada .....(nama penuh orang yang kita rindu) sehingga aku menjadi kerinduannya... Aminnn "

oke, so lepas ni bolehlah gunakan doa ini. amalkan insyaallah Allah makbulkan doa kita.
Dengan siapa lagi tempat kita bermohon, kalau bukan padanya Yang SATU.

Oke, Selamat membaca.
thanks bw here semua :)

*
*
*
*
iklan :)

credit to : makcik google.

^^miss mychenta^^

updated : kisah cinta sudah berakhir 


Friday, 8 March 2013

Serabut dan stress!

Assalamualaikum dan selamat pagi semua yg selalu jenjalan di blog comeyl  saya. Cewwaah comeyl ke belog ni? Aik ! alamak dah berdebu rupenya belog ni.. hehe almaklumlah dah lama x update latest story. Hurm ha! kalau ikutnya sebenar malas giler nak menaip ni tapi bosan giler ni tak tau nak buat apa plus kepala otak ni bercelaru sikit ni.. Dari mengamuk tak tentu pasal nanti baik membebel dekat belog tersyg sgt ni.hehehe :)
!

!

!

!
sumber : makcik google

sumber : makcik google

Ha! tengok pic tu, agak2 korang dapat tak jawapan kenapa entri kali ini serabut and stress?
yeahh!! betul jawapan anda cik kiah! ye saya stress studi. 

ok2 mesti anda x faham kan ? apa tua2 bangka pom studi lagi? jawapan saya yup I am!
hee ok guys actually Qa tengah sambung study lagi. Omg rasa nak nanges sbb da lama x pegang buku bagai. Baca memang hobi, tapi baca novel je la. Hahaha!!

Susah sebenarnya study epjj ni. Harap-harap dapat la diri ni score. Yang penting Qa x nak repeat paper. Tak sanggup! Hopefully x kan ada sejarah repeat paper dalam life ini.

Yang memeningkan Qa sekarang ialah hafazan. Esok seminar adalah tarikh yg sepatutnya settlekan hafazan ni. Tapi ada sedikit kekecewaan disitu sebab tak hafaz habis lagi.. total 20 ayat. Ada lagi 14 ayat x buat. Hurm agaknya dah benak hati kot. 

Tapi kata my little sis : "along, ko jangan banyak bunyi, ko byk masa actually, tapi u r very lazy. itu pasal la x hafaz2. Benda senang je tu" 
my answer : aahaha mungkin jugak betoi kata dia!! adeh nak menyesal pun x guna. dah nak tiba pon. tapi kan sumpah ! Qa hafal x ingat2. tu la masalahnye.. "banyak makan kepala ikan kot x pun semut" hehehehehhe

menyesal pun x guna sbb dah terlambat. Apa2 pun redha saja lah utk esok.

one more thing, final exam pun dah nak dekat, hujung bulan ni dah start final! yang paling menakutkan dan teramatlah seram paper political science dan multimedia. Mau Qa migrain ni.. 
tekanan serta tertekan jiwa dan raga ku.. cewaah!

tapi seriously guys, even dah baca sampai rabun sekajap pun masih blur2 especially bab2 politik2 ni..

ok sampai sini saja lah coretan yang merepek dari Qa. 
Nak sambung studi apa yang patut.
ok.. see u all dekat entri yang lain pula.
Semoga hari anda ceria selalu!
yang sedih, jgn sedih2 hokey!
assalamualaikum :)